Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de vali olarak 4 yıldan bu yana görev yapan Türk dostu Richard Tarnai, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyelerini Budapeşte’ye yatırım yapmaya çağırdı.

MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar’ı makamında kabul eden Vali Richard Tarnai, MÜSİAD’ı yakından tanıdığını, dünya genelinde 55 bin üyesi bulunan elit Türk işadamlarının yer aldığı MÜSİAD’ın Budapeşte ve çevresinde yatırım yapmasını istedi. Budapeşte Valilik binasında yaklaşık 1 saat süren görüşmede MÜSİAD Macaristan Temsilciliği’ne getirilen Türk işadamı Fadıl Başar’ı tebrik eden Vali Tarnai, Macaristan’daki 19 il arasında hem toprak bütünlüğü, hem de nüfus olarak Peşte ilinin diğer illere göre çok büyük olduğunu söyledi. Tarnai, özellikle termal otel, konut inşaatı ve hayvancılık alanlarında Türk işadamlarının yapacağı yatırımlarına kendisinin ve hükümetin tam destek vereceğini ifade etti.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak’ı önümüzdeki yıl ziyaret etmek istediğini belirten Vali Tarnai, Türklerin Macarlarla aynı kökten geldiğini, yakın akraba olan iki milletin sadece kültür alanında değil, ekonomik alanlarda da işbirliği içinde olması gerektiğini söyledi. Tarnai, Türk işadamlarının Avrupa Birliği’ne açılması için Macaristan’ı köprü olarak görmesi gerektiğini, doğuya açılmak isteyen Macar işadamlarının ise Türkiye’yi köprü olarak kullanması gerektiğini açıkladı.

Görüşmenin ardından Vali Richard Tarnai’ye ziyaret anısına MÜSİAD plaketi sunan Fadıl Başar yaptığı açıklamada, dostane geçen bir ziyaret gerçekleştirdiğini, Türk dostu Macar Vali Tarna’inin Macaristan’da yatırım yapmak isteyen Türk işadamlarına her konuda yardımcı olacağı sözünü verdiğini kaydetti.