Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıya ilişkin, “O saldırı Türkiye’ye yapılmış bir saldırı. Cezayir’e yapılmış bir saldırıdır. Çünkü Mescid-i Aksa Filistinlilerin değil hepimizin ortak mescidi, hepimizin en kutsal mekanların biridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Cezayir’de Türk-Cezayir İş Forumu toplantısına katıldı. Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail’in Mecsid-i Aksa’ya yaptığı saldırıya değinerek, “İsrail’in Mecsid-i Aksa’ya yaptığı barbarca saldırıyı hep birlikte üzülerek yaşadık. Bize ne demek lüksümüz var mı? Filistin’in meselesi bizi ilgilendirmez deme imkanımız var mı? O saldırı Türkiye’ye yapılmış bir saldırı. Cezayir’e yapılmış bir saldırıdır. Çünkü Mescid-i Aksa Filistililerin değil hepimizin ortak mescidi, hepimizin en kutsal mekanların biridir. Kendi mescitlerime camilerimize kirli postallar girmek neyse, Mescid-İ Aksa’ya girmekte aynen odur. İşte bölgenin tüm meselelerinin Filistin kadar Suriye, Irak Libya Mısır sorunlarını bütüncül olarak ve kardeşlik hukuku içinde ele almak zorundayız. Bunu hem oradaki kardeşlerimiz için hem de ondan fazla kendimiz, kendi halklarımız için bu şekilde dikkate almak durumundayız” dedi.

“Biz artık bu coğrafyada barış huzur istiyoruz” diyen Erdoğan, “Bu coğrafyanın her ülkesinde annelerin babaların çocukların kadın ve erklerin her an çatışma çıkabilir bomba patlayabilir, her an farklı kesimleri birbirine saldırabilir korkusuyla yaşamasını içimize sindiremiyoruz. İşte bunun için dayanışma çok ama çok önemlidir. Hem içerde güven istikrarı temin etmek için hem bölgesel barıyı temin etmek için her alanda dayanışma hayati önemdedir.

Türkiye olarak bölgemizdeki her ülkeyle barış istikrar dayanışma odaklı ilişkiler geliştirmenin gayreti içindeyiz. İstiyoruz ki bölgenin tüm ülkeleri tüm kardeşlerimiz huzur içinde yaşasınlar. İstiyoruz ki tüm ülkeler kendi içlerinde ya da uluslar arası ilişkilerinde barış ve emniyet içinde olsunlar. Biz bunu temin etmek için ekonomik siyasi, diplomatik her kanalla dayanışma mücadelemizi sürdüreceğiz. Cezayir için Tunus Libya için mazlum Mısır halkı için elimizden ne geliyorsa hiç çekinmeden kardeşlerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.