Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barbaros Hayrettin Paşa tarafından Cezayir’in Kasbah bölgesinde yaptırılan ve TİKA’nın restorasyonunu yaptığı Keçiova Camisi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Cezayir’in Kasbah bölgesinde bulunan ve Osmanlıdan kalan Keçiova camisini ziyaret etti. Restorasyonu Erdoğan’ın talimatı ile Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yaptırılan cami, 1520 yılında Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmıştı. Cami 1794’te ise Hasan Paşa tarafından büyütülmüştü. Fransız işgalinde kiliseye çevrilen cami, işgalin ardından tekrar cami olarak hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gezide eşi emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım ile kalabalık bir heyet eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cami kapısında cami kapısında Cezayirli çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Cezayirli vatandaşlar Erdoğan’ı görebilmek için cami önüne akın ederken Erdoğan ilgiye el sallayarak karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra camiye girerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.