Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Uluslararası Paris Sial Fuarı’nda Bursa kestane şekerinin tadına baktı.

Kestane şekeri imalatında Bursa’nın önemli markalarından biri olan Kardelen, yurt dışına yönelik geliştirdiği ürünü Cardelion’u Paris Sial Fuarı’nda görücüye çıkardı. Daha önce ABD ve Dubai’de düzenlenen fuarlarda tanıtımı yapılan Cardelion’a, Bursa firmasının standını gezen Fransa Cumhurbaşkanı Francoise Hollande da çok beğendi. Bursa’da 2008 yılından bu yana Kardelen Kestane Şekeri ismiyle üretim yapan İlka Şekerleme firması, dış pazarlara açılmak için oluşturduğu yeni ürününün yurtdışı fuarlarında tanıtımını yapıyor. Firma sahibi Mümin Akgün, 19-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve bu yıl 50. yılını kutlayan Paris Sial fuarının kendileri için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Türkiye pazarında piyasaya sürdükleri Kardelen kestane şekerinin tanındığını ve marka haline geldiğini belirten Akgün, Kestane üretiminde dünya pazarlarında söz sahibi olmak istediklerini ifade etti. Bu hedef doğrultusunda geliştirdikleri ürünlerini Cardelion ismi altında yurtdışı pazarlarına sunacaklarını kaydeden Akgün, markayı daha önce ABD’de düzenlenen Fancy Food Show ve Gulfood Dubai fuarlarında tanıttıklarına değindi. Cardelion’u kendileri için asıl hedef pazar olan Avrupa’ya tanıtmak istediklerini ifade eden firma sahibi Mümin Akgün, “Özellikle yurtiçinden gelen müşterilerimiz bu markayı ve sunumu çok beğendiklerini dile getirmişlerdi. Biz de Cardelion’un daha kolay akıllarda kalabileceğini düşündük. Nitekim Paris Fuarı’nda ürünümüzü çok beğenen Avrupalı müşteriler, standımızı büyük ilgi gösterdiler” dedi.

6 bin firmanın katılımıyla gerçekleşen Paris Fuarı’nı 180 bin kişinin ziyaret ettiğini açıklayan İlka Şekerleme firması sahibi Mümin Akgün, stantlarını Fransa Cumhurbaşkanı Francoise Hollande’ın da ziyaret ettiğini ve kısa sohbet sırasında ikram yettikleri yeni maka ürünlerini çok beğendiğini belirtti. Akgün, Cumhurbaşkanı Hollande’ın, Fransız kestane şekeri ile Türk kestane şekeri arasında farklar olduğunu ve Türk kestane şekerindeki doğal lezzetin daha çok hissedildiğini dile getirdiğini kaydetti. Akgün, uluslararası platformlarda Bursa ve Türkiye’yi katma değeri yüksek bir ürün olan kestane şekeri ve büyük yatırım yapılarak önü açık bir marka olarak gördükleri Cardelion ile en iyi şekilde temsil ettiklerini vurgularken, Fransa Devlet Başkanı Francoise Hollande tarafından övgü ve takdir görmelerinin de kendilerini gururlandırdığını sözlerine ekledi.