Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, IŞİD tehdidinden kaçarak Türkiye’ye giden oradan da Fransa’ya göç eden Hristiyan sığınmacılarla bir araya geldi.

Cazeneuve, Fransa’nın başkenti Paris’e yerleşen sığınmacılarla Keldani Cemaati’nin Sarcelles banliyösünde bulunan Saint Thomas Apotre kilisesinde bir araya geldi. Cazeneuve burada Iraklı Süryani ve Keldani sığınmacılarla görüştü.

Keldani Cemaati önünde kısa bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Cazeneuve, Irak’ta ve Suriye’de zor şartlarda yaşayan Hristiyanlara yapılan yardım ve desteğin insani bir görev olduğunu söyledi. Bakan Cazeneuve, cumhuriyetin değerleri olan demokrasi ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde Fransa’nın insanlara kucak açtığını ifade etti. Irak’ta yerinden yurdundan edilmiş insanların, başka ülkelere sığındığını kaydeden Cazeneuve, yardımlaşma ve dayanışma etkinliklerinin insanlık adına güzel gelişmeler olduğunu ifade etti.

Geçen hafta Keldani dernekleri tarafından düzenlenen dayanışma yemeği hakkında da konuşan Cazeneuve, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’un himayesinde düzenlenen ve toplanan 120 bin Euro yardım için Fabius’a ve Keldani derneklerine teşekkür etti.