İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Haziran ayında kurduğu kampa Suriyeli aileleri almaya başladı.

Suriye’nin Halep şehrindeki kamplarda mültecileri barındıran İHH İnsani Yardım Vakfı hız kesmeden yeni kamplar kurmaya devam ediyor. Halep bölgesinde kurulumuna devam eden Siccu Mülteci kampına, Suriyeli mülteci aileler alınmaya başlandı.

Yaklaşık 4 sene önce Suriye’de başlayan iç savaş sebebiyle, evleri yıkılan, yakınlarını kaybeden, sakat kalan Suriyeli aileler kaçarak geldikleri sınır köylerinde İHH’nın kurmuş olduğu mülteci kamplarına sığınıyor. İHH İnsani yardım vakfı Anadolu ve dünyanın dört bir yanından gelen bağışlarla kurmuş olduğu çadır ve konteyner kenterde Suriyeli kardeşlerimizi barındırıyor. Sığınmacı Suriyeli kardeşlerimize günlük olarak sıcak yemek ve Suriye’nin kendine has ekmeği olan Halep ekmeği veriliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfının Suriye’deki en eski çadır kentlerden olan ve Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Esselame (Babüsselam) Çadır Kentte kalan Suriyeli aileler, bu kışı yeni kurulan Siccu Konteyner Kentte geçirecek.

Yaklaşık olarak 18 bin kişinin kaldığı Babüsselam çadır kentinde en eski kalan ailelerden başlanılarak, yeni kurulan Siccu Konteyner Kente ailelerin aktarılmaları sağlanıyor.

Siccu Konteyner Kentinin içerisinde bin konteyner, bin kişilik cami, okul, spor alanları ve yeşil parklar yer alıyor. Şu ana kadar 500 konteynerın bitirildiği konteyner kentte ilk 500 ailenin yerleşimleri tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Ülkelerindeki kamplarda kalan Suriyelilerin her ihtiyacı İHH Kilis Ofisi tarafından karşılanıyor.