AB Bakanı Volkan Bozkır resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği KKTC’de Arasta Çarşısını ve Lokmancı’yı gezerek esnafla sohbet etti. Bakan Bozkır, gezi sırasında vize alamadığı için İskoçya’da bulunan kız arkadaşıyla evlenemediğini ifade eden gence yardım sözü verdi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır gün boyunca yaptığı resmi ziyaretlerin ardından Arasta Çarşısı’nı ve Lokmancı’yı gezdi. Bakan’ın ziyareti sırasında Kuzey Kıbrıslı bir genç, kız arkadaşının İskoçya’da olduğunu, ailesinin kız arkadaşını Kuzey Kıbrıs’a göndermediğini üstelik kendisinin de vize alamadığı için İskoçya’ya gidemediğini dile getirdi. Genç, Bakan Bozkır’ın Türkiye’de buluşmaları önerisine ise, “Ailesi kızını evlenmek için buraya göndermiyor. Türkiye Pasaportu ile İskoçya vizesi almam gerekiyor ama o da çok zor. Birbirimizi çok seviyoruz. Bu konuda yardım etmenizi rica ediyorum” dedi. Bakan Bozkır ise gencin büyükelçilik ile temas kurmasını kendisinin de durumu takip edeceğini ifade etti.

Gezi sırasında KKTC ile Rum kesimini ayıran Lokmancı Sınır Kapısı’nı da inceleyen Bozkır, “Bölünmüş bir adada bölünmüş bir şehrin duvarının önündeyiz. İnsanlık için, dünya barışı için, bölge istikrarı için utanç verici bir durum. Burada bulunmakta üzüntü duyuyorum. Bu duvarın birinci öncelikle kaldırılması ve Kıbrıs’ın tekrar tek bir ada ve insanların bir arada yaşadığı, bölünmüşlüğün kalktığı bir ada haline gelmesi lazım. İnşallah bu müzakere sürecinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tekrar masaya dönsün ve şu duvarın kalkması için de el birliği ile gayret sarf edelim. Hakikaten bu kabul edilebilir bir durum değil” açıklamalarını yaptı.