Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ve Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah El Sisi, Mısır’ın başkenti Kahire’de üçlü zirve gerçekleştirdiler.

Kıbrıs Rum radyosunun haberine göre, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır’ın enerji alanında yapacakları işbirliğinin belirlenmesi amacıyla bugün Kahire’de bir araya gelen Anastasiadis, Samaras ve Sisi bir saatti aşan bir görüşme gerçekleştirdiler. Habere göre, zirvenin ardından ortak basın açıklaması düzenleyen Anastasiadis, Samaras ve Sisi, üç ülkenin enerji konularında işbirliği yapmasına ilişkin “güçlü bir ortak açıklama” benimsediler.

Habere göre söz konusu ortak açıklamada, Güney Kıbrıs ile Yunanistan ve Yunanistan ile Mısır arasındaki Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlarının belirlenmesi amacıyla müzakerelere başlanması kararı alındığı duyuruldu. Açıklamada ayrıca, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz de kendi kendine oluşturduğu sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki hareketleri de açık bir dille kınandı.