KKTC, yeni yıla girmek isteyenler için başta anavatan Türkiye’den olmak üzere ülkeye gelecek turistleri ağırlamak için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Yeni yıl hazırlıklarına devam eden KKTC’de başta gazinosu olan beş yıldızlı oteller olmak üzere tüm konaklama merkezlerinin rezervasyonları dolduğu bildirildi. Yılbaşı hazırlıkları kapsamında ülkenin turizm başkenti Girne’de oteller, meydanlar, ana caddeler özel olarak ışıklandırıldı ve ülkeye yapılan hava yolu seferleri de arttırıldı. Girne’de bir çok otel yeni yıl temalı ışıklandırmaları tercih ederken Cratos oteli sahiplerinin Trabzonlu olması nedeni ile renk ışıklarını bordo- mavi olarak seçti. Bazı otellerde ise genel olarak kar ülkelerinde pek fazla kar görmeyen Kıbrıslılar için suni kar yağdırılacak.

KKTC’de bulunan bazı otellerde Gülben Ergen, Ebru Gündeş, Serdar Ortaç, Ebru Yaşar, Fedon, Korhan, Kubat, Linet, Asena, Soner Olgun ve Rober Hatemo sahne alırken Girne ve Gazimagosa Belediyeleri de halk konserleri ve havai fişek gösterileri ile vatandaşların yeni yıl eğlencelerine katkıda bulunacak. Öte yandan emniyet tedbirlerini alan polis, alkollü araç kullanımı konusunda uyarılarda bulunarak gerekirse yardım istenmesini duyurdu. Yılbaşında sağlık görevlileri de takviyeli olarak görev yapacak.