Kosova Başbakanı İsa Mustafa, geleneksel yıl sonu buluşmasında bir araya geldiği gazetecilerle sıkı işbirliği içinde olacağını belirterek, şeffaflığın artacağı sözünü verdi. Mustafa, gazetecilerden hükümete yardımcı olmak için hükümeti eleştirmelerini istedi.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, yıl sonu nedeniyle organize ettiği yıl sonu buluşmasında gazetecilerle bir araya geldi. Konuşmasında şeffaflığın artmasına dikkat çeken Başbakan Mustafa, “Şeffaflık, daha iyi çalışabilmemiz ve hangi alanlara öncelik vermemiz gerektiği konusunda yardımcı olacaktır” ifadesini kullandı. Gazetecilere eleştirilerden çekinmemeleri gerektiğini söyleyen Başbakan İsa Mustafa, “Eleştiri ve uyarılarınızda cimri davranmayın, eleştirileriniz ile yardımcı olmanızı istiyoruz. Hükümet ve Kosova Cumhuriyeti kurumlarının çalışmalarına eleştirisel bakışınız ile kurumlarımızın itibarını artırmaya, kurumlarımızın hem iç hem de dış sahnede daha iyi temsil edilmesine katkıda bulunmanızı arzuluyoruz” dedi.

Başbakan İsa Mustafa, 2015 yılında ekonomik kalkınma, istihdam, hukuk üstünlüğü, yolsuzlukla mücadele ve Kosova’nın Avrupa-Atlantik oluşumları ile bütünleşmesi gibi süreçleri ileriye taşıyacaklarını umut ettiğini kaydetti.