Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga gazetecilerle bir araya geldiği yıl sonu buluşmasında, 2015 yılında ülke açısından önemli işler yapılacağını, kurum ve vatandaşların seferber olacağını, köklü reformların yapılacağını belirtti.

Kosova Cumhurbaşkanı Jahjaga, 2014 yılının son günlerinde gazetecilerle bir araya geldi. Konuşmasında geçmiş yıllarda yapılması gereken reformların 2015 yılında hızlandırılmış şekilde hayata geçirilmesinin gerekli olduğunu kaydeden Jahjaga, “Avrupa ile Atlantik oluşumları ile bütünleşmek için bizleri uzun yol bekliyor. İleri demokrasiye sahip ülkelerde bile reformlar zaman zaman vatandaşlar arasında hoş karşılanmaz. Çünkü reformlar acı vericidir. Fakat ülkedeki tüm vatandaşların refahının yükselmesini öngören reformların gerçekleşmesi zorunludur “ ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Jahjaga, gazetecileri ve medya kurumlarını ittifak olarak gördüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, 2015 yılının Kosova Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarına daha başarılı günler getirmesini diledi.