Avusturya’da yüksek eğitimini sürdüren Kosova’nın yetiştirdiği en yetenekli piyanistlerden Mennan Bërveniku, Priştine’de verdiği solo resital ile sanatseverleri kendine hayran bıraktı.

Kosovalı Mennan Bërveniku, Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde Priştine Gençlik ve Spor Merkezi’nin Kırmızı Salonunda konser verdi. “Genç Yetenekler” projesi kapsamında düzenlenen konsere Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova ile Kosova’daki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Kosova misyonu ile yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Konserde Chopin, Mozart ve Schubert’in eserlerini büyük bir ustalıkla icra eden genç yetenek piyanist Mennan Bërveniku, konsere katılanlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Bu yıl Tokyo’da Uluslararası Müzik Yarışması’nda “Garnd Prix” birincilik ödülünü kazanan Mennan Bërveniku’nun konserine konuk sanatçı olarak katılan Kosovalı Flaka Goranci okuduğu arya ile renk kattı.

Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından İHA’ya izlenimlerini anlatan Mennan Bërveniku, heyecanlı olduğunu belirterek, “Yunus Emre Enstitüsü ile irtibata geçtiğimizde, Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar, Priştine’de konser düzenlememi önerdi. Çok sevindim. Viyana’da yaşadığım için uzun zamandır Priştine’de resital vermemiştim. Bu çok güzel bir şanstı benim için ve çok mutluyum” dedi. Konseri büyük bir heyecanla izleyen Kosova’nın ünlü Türk bestecisi ve müzisyeni Aluş Nuş, Mennan Bërveniku’nun çok yetenekli bir sanatçı olduğunu, dolayısıyla sanatseverlere çok güzel bir gece yaşattığını belirtti. Ses sanatçısı Sebiha Hüdaverdi Ramadani, konseri çok beğendiğini belirterek, “Çok heyecanlandım, çok sevindim, halkımıza bu konser çok iyi geldi” açıklamasını yaptı.

Müzik öğretmeni Latife Morina ise, konserden büyük keyif aldığını ve çok memnun kaldıklarını söyledi.