Mustafakemalpaşa TSO, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, iki ülke arasındaki yatırım fırsatları ve ikili ticaret imkanlarının değerlendirildiği bir toplantıya katıldı.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, iki ülke arasındaki yatırım fırsatları ve ikili ticaret imkanların değerlendirildiği toplantı düzenlendi.

Budapeşte Grand Hungaria Otel’de düzenlenen toplantıya, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Oda Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dirakman, Meclis Başkanı Cemal Burhan ve 27 kişilik oda üyeleri katıldı. Toplantıda, Macaristan’da faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Bölge Komitesi Üyesi ve aynı zamanda Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Danışma Kurulu Üyesi Suat Karakuş, MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, Türk işadamı Muammer Osmanağaoğlu hazır bulundu.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan DTİK üyesi Suat Karakuş, heyet ile yapılan toplantıda Türk işadamlarına Macaristan ekonomisi ve yatırımlar hakkında bir brifing verildiğini söyledi. Karakuş, Avrupa Birliği’nin, Macar hükümeti ve belediyelerinin yabancı yatırımcıya oldukça önemli yatırım imkanları sağladığını, Türkiye’deki işadamlarının bu imkanlardan yararlanmasını istediklerini kaydetti.

MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar ise Macaristan’da, hayvancılık ve tarım alanlarında dünyanın en gelişmiş ülkelerinin başında geldiğini, Bursa Mustafakemalpaşa ilçesi işadamlarını ve sanayicilerini Macaristan’a özellikle hayvancılık ve tarım konularında yatırıma davet ettiğini kaydetti.