Nobel Barış Ödülü kazanan 17 yaşındaki çocuk hakları savunucusu Malala Yusufzay, kariyerine politikada devam ederek Pakistan’ın başbakanı olmayı arzuladığını ifade etti.

Nobel ödüllü Malala Yusufzay, Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen bir basın toplantısında, İngiltere’de eğitimini tamamladıktan sonra Pakistan’ın başbakanı olarak ülkesine hizmet etmeyi istediğini belirtti. 2012 yılında çocukların eğitim hakkı konusunda kampanyalar yürüttüğü dönemde Taliban tarafından kafasından vurulan Yusufzay, “Ülkeme hizmet etmek istiyorum ve ülkemin gelişmiş ülkelerden biri haline geldiğini görmeyi ve her çocuğun eğitim aldığı bir ülke olmamızı hayal ediyorum” dedi.

Pakistan’ın iki kez başbakanlığını yapan Benazir Butto’dan etkilendiğini de belirten Yusufzay, “Eğer ülkeme politikada en iyi şekilde hizmet edebilirsem ve başbakan olabilirsem bunu mutlaka tercih etmiş olurum. En başından beri çocukların okula gitmesini istedim ve bu kampanyaya başladım. Bu ödül benim için son derece önemli ve ödülü kazanmak bana daha fazla umut, daha fazla cesaret veriyor. Birçok insanın benimle olduğunu gördüğüm için çok daha güçlü hissediyorum. Yerine getirilmesi gereken daha fazla sorumluluğum var ve kendi sorumluluklarım da var. Allah’a ve kendime hesap verebildiğim için ülkeme yardım etmeliyim. Bunlar benim görevim” açıklamalarını yaptı.

Malala, Hindistan ve Pakistan başbakanlarının ödül törenine katılmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını da belirtti.