Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Meclisi’nde Türk, Boşnak, Roman ve Aşkalı milletvekillerinden oluşan “6+” parlamento grubunu ziyaret etti. 6+ parlamento grubu ziyareti kapsamında yapılacak çalışmalar ile Kosova ve Türkiye ilişkileri görüşüldü.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan’ın, “6+” parlamento grubunu ziyaretinde Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar başta olmak üzere diğer toplulukların göreve yeni seçilen bakanları da misafir olarak görüşmede yer aldı. Kosova ve Türkiye parlamentoları arasında gelecekte yapılacak işbirliği ile iki ülke ilişkilerinin görüşüldüğü toplantının ardından yetkililer basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, 6+ parlamento grubunun Kosova’nın çok etnikli ve çok kültürlü yapısını başarılı bir şekilde temsil ettiğini söyledi. Ozan, ziyaret kapsamında 6+ parlamento grubu ile sürdürülecek çalışmaların içeriği ve Kosova-Türkiye ilişkilerinin daha da ileriye taşınmasını görüştüklerini belirtti. “6+ parlamento grubu ve Türkiye kurumlarının işbirliği ile daha verimli çalışmaların yapılmasını konuştuk” diyen Büyükelçi Ozan, azınlıktaki topluluk temsilcilerinin yaptığı çalışmaların memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

“6+” parlamento grubu başkanı Milletvekili Müfera sınık ise “Büyükelçi Ozan’ın ziyaretinde Kosova ve Türkiye arasında var olan işbirliği konuşuldu. Türkiye’nin bugüne kadar sunmuş olduğu destekten dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Bugünden sonrada bu desteğin süreceğine inanıyoruz. Ayrıca 6+ parlamento grubunun Türkiye ziyaretinin olacağını da söylemek isterim. Bu ziyaretlerle çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.

Kosova Meclisi 6+ Parlamento grubu Türk, Boşnak, Roman, Aşkalı milletvekillerinden oluşuyor.