Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düzenlediği yıllık basın toplantısında Türkiye’yle ilgili sorulan bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı güçlü bir kişi olarak yorumladı.

Putin, basın toplantısında Türkiye’yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rusya ve Türkiye ilişkisini Fransa ve Almanya’nın tarihten gelen ilişkisine benzeten Putin, “İki eski düşman, şimdi iyi birer dost” açıklamasında bulundu. Konuşmasında Erdoğan’dan da söz eden Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı güçlü bir kişi olarak yorumladı. Türkiye’nin her geçen gün büyüdüğünü ve buna bağlı olarak enerji ihtiyacının da arttığını kaydeden Putin, Türkiye’nin Mavi Akım’dan gaz akışının arttırılması talebinde bulunduğunu ve bu talebi reddedemediklerini ifade etti.

Kıbrıs açıklarında aramaları devam eden doğalgaz ile ilgili de konuşan Putin, bu sorunun çözümünde dengeli bir politika güttüklerini açıkladı. Hem Türkiye’yle hem de Yunanistan’la iyi bir ilişkileri olduğunu ifade eden Putin, Yunanistan ve Türkiye’nin bu sorunu herhangi bir “dış müdahale” olmadan çözmesi gerektiğini açıkladı.