İtalya’nın başkenti Roma’da “Başkent Mafyası” adlı operasyonda Roma eski belediye başkanının da aralarında bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

İtalya’da düzenlenen “Başkent Mafyası” adlı operasyonda aralarında politikacılar ve iş adamlarının da bulunduğu 37 kişi gözaltına alınırken 200 milyon Euro’ya da el konuldu. Lazio yerel yönetimi ve Roma Belediyesinin de incelendiği operasyonda Roma Eski Belediye Başkanı Giani Alemanno da sorgulananlar arasında yer aldı. İtalyan Jandarma Organize Suç ve Terörle Mücadele Birimi ROS’un yürüttüğü operasyonda yüzlerce kişi organize suç örgütü kurmak, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, fatura sahteciliği, kara para aklama, haraç alma ve kamu kredileri üzerinden yolsuzluk iddialarıyla incelemeye alındı. Organize suç örgütünün başında 70’li yıllarda İtalya’yı kana bulayan olaylarda başrol oynayan aşırı sağcı terör örgütü NAR üyesi Massimo Carminati’nin bulunduğu öne sürülüyor. İki yıllık bir takip sonucu düzenlenen operasyonun sadece ilk adım olduğu ve yeni gözaltılar olabileceği bildirildi.

Operasyon kapsamında evi de aranan Roma eski Belediye Başkanı Gianni Alemanno, "Beni tanıyanlar bilir ki her tür suç ve mafya organizasyonuna karşı mücadele vermişimdir. Bu olayla ilgim olmadığını kanıtlayarak başım dik olarak çıkacağım" açıklamasında bulundu.