Yıllardır büyük zorluklar altında ve silahların gölgesinde yaşamın sürdüğü Suriye’deki bir Türkmen düğününde gelin arabası ağır silahlı arazi taşıtı oldu. Düğünde beyaz gelinliği ile harabeye dönen evinden çıkan genç kıza davul zurna seslerinin yerine silah sesleri eşlik etti.

Yaklaşık 4 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye’de savaştan en çok etkilenen kesimlerin başında Türkmenler geliyor. Bu güne kadar 80 bin Türkmen’in hayatını kaybettiği Suriye’de köyleri Esad askerleri tarafından bombalanan ve topraklarını terk etmemek için direnişlerini sürdüren Türkmenler savaşa düğün molası verdi.

Çatışmaların yoğun olarak sürdüğü Bayır-Bucak bölgesindeki Çömeren köyünde gerçekleşen bir düğünde iki Türkmen genç hayatlarını namluların gölgesinde birleştirdi. Düğün için sabah erken saatlerinde bir ellerinde Türkmen bayrakları diğer ellerinde ise silahlarla kız evine gelen Türkmen gençler burada gelin kızın beyaz gelinliği ile çıktığı evinin önünde hep birlikte dua etti. Her gün verilen şehitler nedeniyle davul zurna geleneğinin gerçekleşmediği düğüne çocuklar da tıpkı büyükleri gibi ellerindeki silahlarla katıldı.

Duanın ardından tekbir sesleri altında gelin Hava Kekeç ve damat Bilal Davut’u ağır silahlı arazi taşıtına bindiren davetlilerin oluşturduğu konvoyda normal düğünlerden bir hayli farklıydı. Davetliler konvoyda gelin ve damadın bindiği aracın arkasında silahlarını ateşleyerek ilerledi. Düğün gelinin damadın evine getirilmesi ile son buldu.

Düğüne katılan Türkmenler 4 yılı aşkın süredir savaş nedeniyle bir çok Türkmen’in hayatını kaybettiğini ve bu nedenle artık düğünlerinde eğlenceye yer vermediklerini belirterek, “Savaş sürse de hayat devam ediyor. Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmek için genç kardeşlerimiz yuva kurmayı sürdürüyor. İnşallah bu savaş artık sona erer ve bizler de eski günlerimize döneriz” dedi.