İki İngiliz kardeş Suriye’deki terör eğitim kamplarına katıldıkları gerekçesiyle 4 buçuk yıl ve 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu kararla kardeşler terör eğitimine katılmaları nedeniyle hapis cezasına çarptırılan ilk İngiliz oldu.

Suriye’deki eğitim kamplarına katılan Muhammed Nawaz (30) ve Hamza Nawaz (24) isimli iki İngiliz kardeşlerden birine 4 buçuk yıl diğerine ise 3 yıl hapis cezası verildi. Fransa aracılığıyla Türkiye’ye giderek Suriye’ye geçen kardeşlerin davasına bakan yargıç Christopher Moss, kardeşlerin telefonunda bulunan fotoğrafları ve görüntüleri delil olarak kabul etti. Londra emniyet müdürlüğünün dedektif masası iki kardeşe verilen cezayı “dönüm noktası” olarak tanımlarken, İngiltere Göç ve Güvenlik Bakanı James Brokenshire, kararla ilgili “Suç işleyen, plan yapan ve terör hareketlerini destekleyen insanların İngiltere geri döndüklerinde karşılaşacakları adaletle ilgili bir mesajdır” dedi. Her iki kardeş de 2013 yılında terör eğitim kamplarına katıldıklarını kabul etti.

2009 yılında şantaj, adam kaçırma ve yaralama gerekçeleriyle suçlu bulunarak 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Muhammed Nawz, İngiltere’de kalacağını temin ederek kefaletle serbest bırakılmıştı.