Etiyopya ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin ve işbirliği çalışmalarının devamına büyük önem veren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı’nın yürütmekte olduğu teknik işbirliği ve proje faaliyetleri, TİKA Addis Ababa Program Koordinasyon Ofisi vasıtası ile artarak devam ediyor.

TİKA, Etiyopya’nın Oromiya Eyaleti Babile Bölgesi’nde, yetim çocukların zor şartlarda eğitim gördüğü ilköğretim okuluna donanım desteğinde bulundu. TİKA Addis Ababa Koordinatörü İsmail Durhat, Babile Belediye Başkan Yardımcısı Ahmed Mohammed, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı teslim töreni halkın ve öğrencilerin sevgi gösterileri eşliğinde gerçekleştirildi.

Babile şehir yönetimi yetkilileri, yaptıkları konuşmada, TİKA’nın Etiyopya’da ve bölgelerinde gerçekleştirdiği faaliyetleri takdir ettiklerini belirterek, yetim öğrencilerin eğitim gördüğü okula yapılan yardım dolayısıyla Türkiye ve TİKA’ya teşekkürlerini sundular. Yapılan bu yardımla söz konusu okulun, şehirdeki en iyi okul konumuna yükseldiğini ifade eden yetkililer, eğitim alanında bir eksikliğin giderildiğini ve diğer alanlarda da Türkiye ile işbirliğinin artmasından mutluluk duyacaklarını kaydetti.

TİKA Koordinatörü Durhat, Etiyopya ve Türkiye arasında derin tarihi bağların bulunduğunu belirterek, TİKA’nın bölgede eğitim, sağlık, su temini ile tarihi ve kültürel mekanların restorasyonu gibi faaliyetlerle dost ve kardeş Etiyopya halkının her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

Açılış programı, karşılıklı sunulan hediye ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.