Alman kızları kurtarmak isterken aldığı darbeyle başını yere çarpan ve yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak’ın arkadaşları saldırı gecesini anlattı.

Tuğçe Albayrak’ın iki Alman kıza tacizde bulunan Sırp saldırganlara müdahale ettiği olay sırasında aldığı darbe nedeniyle yaşamını yitirmesi Almanya’nın gündemine oturmuştu. Olayın ardından Sırp saldırganın Tuğçe’nin kendisine küfür ettiği iddiası Tuğçe’nin arkadaşı tarafından yalanlandı. Tuğçe’nin arkadaşlarından Kristina olaylı geceyi şöyle anlattı: “Biz arkadaşımız Alma’nın yaş gününü kutluyorduk. Bir grup genç geldi ve sağa sola saldırdı. Daha sonra iki kızın yardım çığlıklarını duyduk ve Tuğçe aşağıya indi. Tacize uğrayan kızlara sahip çıkarak gençleri bayanlar tuvaletinden ‘Gençler burada bir şey mi kaybettiniz’ diyerek dışarıyla çıkarttı. Biz daha sonra kutlamamıza devam ettik. Gençler daha sonra bize hakaret ederek dışarı çıktılar. Kutlamamızı bitirdikten sonra park yerindeki aracımıza yöneldiğimizde, isminin Samel olduğunu öğrendiğimiz gencin bize doğru saldırgan bir şekilde geldiğini gördük. Engellemeye çalışanlar olmasına rağmen saldırgan ısrarını sürdürdü. Tuğçe’nin, genci ‘git buradan’ diyerek uyarmasına rağmen küfürler ve hakaretler ediyordu bize. O arada birden Tuğçe’ye yumruk attığını ve yere düştüğünü gördük. Ondan sonra bu korkunç sonu yaşadık” dedi.

Aynı gece Tuğçe ile birlikte olan Laura ise olayda Tuğçe tarafından herhangi bir kötü söz söylenmediğini aksine Samel’in bize küfrettiğini söyledi.