Dışişleri Bakanlığı, Tunus’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin demokratik standartlarla uyumlu biçimde tamamlanmış olmasından memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Tunus’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, demokratik standartlarla uyumlu biçimde gerçekleştirilen iki tur sonucunda tamamlanmış olmasından memnuniyet duyulduğu vurgulanarak "Genel seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de demokratik bir olgunluk içinde sandık başına giden Tunus halkını tebrik ediyoruz" denildi.

Tunus’ta halkın iradesinin, hür ve adil seçimler yoluyla tekrar tecelli etmesinin, Tunus için kalıcı güvenlik, istikrar ve refah dolu bir geleceğin yolunu hazırlayan, tüm bölge için de örnek oluşturan bir gelişme olduğu ifade edilerek şöyle denildi:

"Öte yandan, seçimlerin uluslararası gözlem misyonları tarafından izlenmesi de olumlu bir gelişme teşkil etmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından hükümetin de kurulmasıyla, Tunus’ta bu demokratik geçiş sürecinin başarıyla sonuçlanacağına inancımız tamdır. Türkiye, dost ve kardeş Tunus’la her alandaki işbirliğini geliştirmeye devam edecektir."