Afganistan’ın doğusunda bulunan Paktika kentinde voleybol maçını izleyenlerin arasına giren bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı patlatmasıyla meydana gelen olayda ölü sayısı 57 oldu.

Afganistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 43 kişinin olay yerinde 14 kişinin ise tedavi altına alınmak üzere kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 57’ye yükseldiği bildirildi. Olayda 60’dan fazla kişinin de yaralandığını bildiren yetkililer, 54 yaralının askeri helikopterle başkent Kabil’de bulunan Davud Han Askeri hastanesine nakledildiği kaydetti. Hastane Başhekimi General Sivashil düzenlediği basın toplantısında, yaralılara kan vermek için hastaneye akın eden Kabil halkına teşekkür ederek, “12 yaralının hayatı tehlikesi devam ediyor. Diğerler yaralıların durumu ise her geçen saat daha iyi gidiyor” dedi.

Kabile sevk edilen yaralılar arasında bulunan 9 yaşındaki Sayed Hasan, yaşadığı korku dolu anları İHA kamerasına anlatarak, “ Voleybol maçını izliyorduk ve bir motosiklet kalabalığa doğru gelmeye başladı. ‘Dur’ uyarılarına uymayarak girdiği kalabalığın içinde üzerindeki bombayı patlattı. Herkes sağa sola kaçmaya başlamıştı, ben de yere düştüm ve kaçanlardan birisi ayağıma bastı, ayağım kırıldı” dedi. Patlamada oğlunu kaybeden görgü tanığı Hacı İbrahimhil ise “Bu saldırıyı yapanların Afgan halkının ve Afganistan’ın düşmanları olduğunu herkes biliyor. Herkes bu düşmanın Pakistan olduğundan emin, ben de eminim” dedi.