Yemen Başbakanı Muhamed Basindova, kuracağı yeni kabineye hangi bakanları ataması gerektiğini Facebook üzerinden takipçilerine sordu.

1 Kasım’da 33 bin takipçine yeni kurulacak hükümete hangi isimleri bakan olarak ataması gerektiğini soran Basindova’ya takipçileri, 6 günde 13 binden fazla yorumda bulundu. Ülkede birçok kesim Başbakanın uygulamasına olumlu yaklaşırken bazı yorumcular ise bu uygulamayı hoş karşılamadıklarını ifade etti.

Yemen’in yeni kabinesi için kısa sürede binlerce isim önerilirken bir yorumda, “İnanıyorum ki siz, dünyada hükümet oluştururken insanların fikrini soran ilk Başbakansınız. Bu durum, karar verme sürecinde size olan güveni arttıracaktır” denildi. Başbakan’ın bu davranışı mizahi yönden ele alan takipçilerinden biri ise “Yemenli İdol” yorumunu yaptı. Destek veren yorumların yanı sıra Başbakan Muhamed Basindova’nın bu davranışını gereksiz bulan takipçilerden biri, “Siz şimdiden kaybettiniz. Başbakan olarak başarıya ulaşma noktasında kendi vizyonunuz olmalı. Bizler, sorumluluk alacak bir hükümet istiyoruz” dedi.