Resmi temaslarda bulunmak üzere Rusya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 13. Dönem Toplantısı’na katıldı.

Toplantının ardından Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak’la basın toplantısı düzenleyen Bakan Yıldız, “Her iki ülke de Mavi Akım’ı geliştirmek istiyor. Fiyat indirim talebimiz var. Formül bize revizyon hakkı veriyor. Bu konuda Gazprom’la karşılıklı olarak gerekli adımları atacağı kanaatimizi koruyoruz” dedi. Rus Bakan Novak ise açıklamasında Gazprom ve BOTAŞ’ın görüşmelere devam ettiklerini belirterek yeni fiyatlandırma konusunda anlaşma sağlayabileceklerini ifade etti.

Konuşmasında Rusya’ya yapılacak gıda yardımının artacağını ifade eden Bakan Yıldız, “Türkiye’den Rusya’ya yapılan 1,3 milyar dolarlık gıda ihracatı, süt ürünleri, tavuk, yumurta ve diğer alanlarla geliştiriliyor. Türkiye’den Rusya’ya gıda ihracatını bir yıl içinde iki katına çıkarmak istiyoruz” dedi. Mersin’e yapılacak nükleer santralle ilgili de açıklama yapan Taner Yıldız, çalışmaların bir an önce hızlanmasını beklediklerini ifade etti.