AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, “Eğitim politikalarınızı uygulamak durumundayız eyvallah ama eğitim yönetimini politize etmek yanlış bir şey” dedi.

Düzce’de bir etkinliğe katılan AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır basın mensuplarının sorusu üzerine okullardaki müdür atamalarını değerlendirdi. Osman Çakır, okul müdürlerine verilen vizyonun 3 tane adamın komisyonda verdiği puanla ölçülemeyeceğini belirterek “Bir takım yanlışlıklar oluyor. Bu uygulamayı biz başlattık. Bizim buradaki amacımız bütün müdürleri değiştirip yerine bir takım tırnak içinde paralel yapı gibi yeni bir yapılanmayı oluşturmak için yapmadık bunu. Burada gerçekten bu işin ehli olan bu işe layık olan insanları tespit etmek burada bu atamaları buna göre yapmak durumundaydık. Gücümün yettiği kadar tanıyabildiğim arkadaşlarla alakalı yani dikkatli olunması adaletli olunması, bir ülkenin veya özellikle eğitimin ayakta durmasının en önemli sebebi riyakat ve ehliyeti özellikle ön planda bulundurmak gerekir. Tabi olayı politize edersek ve insanların bir yerde olup olmamalarına göre değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz. Düzce’de pek çok yanlış yapıldığının kanaatindeyim. 119 tane müdür değiştirilecek Düzce Merkezde. Valla bu işin sorumluları bu işin vebalinin altından kalkamazlar. Değerlendirmeyle alakalı bir yanlışlık varsa mutlaka düzeltilmeli diyoruz. Pek çok kıymetli insanlar var. Bu arkadaşlarımız emek sarf etmişler, öğretmenlerin ve idarecilerin rotasyonunu savunan komisyon üyesi benim bunun hala arkasındayım, yer değiştirilebilir daha farklı yere görevlendirilebilir. Okulları değiştirilebilir. Ehliyetini bakmak lazım. Umarım bu konuyla alakalı önümüzdeki günlerde yeni tip uygulamaları göreceğiz. Ben bu konuyu İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Sayın valimizle de ayaküstü görüşme şansım oldu. Bundan sonraki süreci birlikte gözleyeceğiz” dedi.

müdür atamalarından “Hata varsa hukuk yolunu tercih edin” diyen Milletvekili Çakır konuşmasına şöyle devam etti. “Hatalar olursa düzeltme yoluna gidilmesi gerekir yani bana ulaşan arkadaşlara hep şunu söyledim mutlaka hukuk yolunu deneyin, itirazlarınızı yapın. Burada dediğim gibi mutlaka komisyon değişmiş olacak ama ölçüler, kurallar bellidir. Bu işi aslında Sayın cumhurbaşkanımız riyakatsız ve ehliyetsiz olan okul müdürlerini görevden alınmasıyla alakalı bir yönetmelikle başladı. Ömer Dinçer bey o zaman bakanımızdı. Tabi iş bütün müdürlerin değiştirilmesi pozisyonuna geldi. Buradaki uygulama doğru bir uygulamadır. Okul müdürlükleri 4 yıl çalışacak. Arkadaşlar 4 yıl sonra eğer görevinde başarılıysa devam ettirecek yine başarılıysa başka bir okula aktarılarak yine devam edecektir. Ama beceriksizse bu işi taşıyamıyorsa 6 ay sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü teklifiyle vali bunu görevden alabilecek. Yani okul müdürlüğü bir makam olmayacak. Bu uygulama doğru bir uygulamadır ama bu uygulamaya geçişte böyle bir takım yanlışlar ve sıkıntılar oluştu. Tekrar ediyorum eğitim politikalarınızı uygulamak durumundayız eyvallah ama eğitim yönetimini politize etmek yanlış bir şey.”