Akçakoca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürol Sarı, ilçe esnafını doğrudan ilgilendiren borçların yapılandırılması kanunu hakkında uyarılarda bulundu.

Kamuoyunda ’’Torba Yasa’’ olarak bilinen, 6111 sayılı kanunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, kooperatif üyelerinin de bu yasadan faydalanması gerektiklerini söyleyen Gürol sarı, Ekim ayı sonuna kadar yapılandırma başvurularının mutlaka yapılması gerektiğini özellikle belirtti.

Türkiye’de bulunan toplam 970 kooperatifin üyelerinin borç faizlerinin sıfırlanarak, ana para ödemelerini taksitlere ayıran torba yasa fırsatının kaçırılmaması için son çağrıları yapan Başkan Sarı, bu fırsatın kolay kolay ele geçmeyeceğini ifade etti.

Akçakoca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 375 üyesinin olduğunu, bu üyelerin 34’ünün borçlu olduğunu söyleyen Sarı, bu borçluların ana para dışında kalan toplam faiz ödemesi tutarı olan 329.945 TL’nin tamamının sıfırlandığını da sözlerine ekledi.

Tüm üyeleriyle konuya yönelik olarak gerek telefonla ve gerekse yüz yüze bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Gürol Sarı, borç ödemelerinin 6, 12 ve 18 aylık taksitlerle ödenebilecek olmasının iyi bir fırsat olduğunun bilinmesi gerektiğini söyleyerek, tüm borçlu üyelerini bu fırsattan yararlanmaya çağırdı.