Akçakoca’da son günlerde görülen aşırı yağışların neden olduğu heyelan, Sarıyayla köyünde patlayan su borularını değiştiren belediye işçilerini az kalsın yutuyordu.

Selin neden olduğu su borusu patlamalarına karşı, Sarıyayla barajı yanında bulunan patlak su borularını yenileriyle değiştiren işçiler ölümden kıl payı kurtuldu.

Akşam saatlerinde işlerini tamamladıktan sonra toparlanma hazırlığı yapan Akçakoca Belediyesi Su işleri biriminde çalışan 4 işçinin üzerine doğru, tepeden aşağıya kayan tonlarca toprağın dökülmesi üzerine, işçilerin kendilerini dereye atarak kurtuldukları öğrenildi. Dereye atlayan işçilerin hafif yaralı olarak canlarını kurtardıkları öğrenilirken, değiştirilen su borularının ise toprak kayması sonucunda parçalanmış olduğu gelen bilgiler arasında.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, zor koşullar altında işlerini yapan belediye işçilerinin tedavilerinin ayakta yapıldığını söylerken, meydana gelen heyelan sonrasında zorunlu olarak ilçenin bazı bölümlerine veya lüzumu halinde tamamına bu gece su verilemeyeceğini sözlerine ekledi. "Ekiplerimizle birlikte su sorununu çözmek için bir dakika olsun dinlenmeden çalışıyoruz" diyen Başkan Yemenici, Alternatif olarak Kurugöl suyunun şebekeye verileceğini söylerken, musluklarından suları kısık akan veya tamamen kesilen vatandaşların biraz daha sabırlı olmalarını ve su tedariklerini yapmalarını rica etti.

Başkan Cüneyt Yemenici, söz konusu arızanın giderilmesi için yoğun bir çalışmanın yürütüldüğünü, gece boyunca yürütülen hummalı çalışma sonucunda sabah saatlerinde suların tekrar verilebileceğini sözlerine ekledi.