Akçakoca ilçe güvenlik kurulu Kaymakamı Aykut Pekmez başkanlığında toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Aykut Pekmez, "İlgili yönetmelik gereği senede iki kez yapılması gereken ilçe güvenlik kurulu toplantılarının 2014 yılı ikinci dönem toplantısına hepiniz hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başladı.

Kaymakam Pekmez, toplantının amacının ilçenin genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek olduğu belirterek "Kolluk gücü ve halk sivil toplum örgütlerinin ilişkilerinin daha etkin ve verimli olmasını amaçlıyoruz. Güvenlik toplumsal yaşamın huzur içinde devamı ve kamu düzeni açısından başta gelen kolluk hizmetidir. Güvenlik bugünde dünde önemliydi yarında önemli olmaya devam edecek, tarih boyunca insanlar yerleşim yerlerini bile güvenlik öncelikli olarak belirlemiş ve hatta yaşadıkları yerleri güvenlik altına alabilmek için surlarla kalelerle koruma ihtiyacı hissetmişler. Tabi gelişen ve değişen toplumsal koşullar ve teknoloji de meydana gelen değişimler güvenlik hizmetini etkilemekte ve yeniden şekillendirmektedir. İşte hem kolluk güçlerimizin hemde vatandaşlarımızın bunlara adapte olması gerekir. Kolluk gücünün elbette suçluyu yakalama görevi var ancak esas görevi ve önemli olanı suç oluşmasını engellemek işte bunu sağlamak için güvenlik hizmetlerine toplumun katılımını ve desteğini sağlamak vatandaş-kolluk ilişkilerini geliştirmemiz gerekir" dedi.

Akçakoca’nın genel güvenliğine ilişkin yürütülecek ve geliştirilecek hizmetlerin görüşüldüğü toplantıda dolandırıcılık, okullarda anti-sosyal ve problemli öğrencilere yönelik çalışmalar yapılması, öğrenci giriş ve çıkış saatlerinde kontrolün artırılması, motor sürücülerinin kask kullanımının kontrolü, düğün konvoylarının oluşturacağı tehlikelere karşı düğün sahiplerinin uyarılması, özellikle son aylarda tehlikeli boyutlara ulaşan bonzai başta olmak üzere uyuşturucuya karşı seminerler düzenlenmesi, 18 yaşından küçüklere alkol ve sigara satışı yapan yerlerin tespit edilmesi, Değirmenağzı, Liman ve Kale yolu gibi kamuya açık yerlerde alkol kullanımının engellenmesi, internet kafe denetimleri, pat-pat araçlarının oluşturabileceği tehlikelere karşı denetimlerin artırılması maddeleri üzerinde görüşüldü.