Akçakoca Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumu 3. birleşimi yapıldı.

Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıda, 2015 yılı mali bütçesi ile su kullanım bedellerine yapılan zamlar oylandı. Oylama sonucunda 2015 yılı tahmini bütçesiyle su zammı karara bağlandı.

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 3. oturumunda belediyenin 2015 yılı gelir ve gider bütçeleri denkleştirilirken, belediyenin 10 müdürlüğü tarafından ortaya çıkartılan toplam bütçe rakamının 29 milyon 228 bin 740 lira olduğu ilan edildi. Toplantıda ayrıca, özel halk otobüslerinde, 7-12 yaş aralığı gurubunu da içerecek şekilde yüzde 50 indirim yapılması talebi belediye meclisi üyelerinin oy birliğiyle kabul edilerek yürürlüğe girdi. Meclis oturumda son olarak, konutlar dışında su tüketen tüm kesimlerin su kullanım bedellerine yüzde 60 ila yüzde 100 oranında zam yapıldı.

Yeni tarifeye göre zam oran ve değerleri şu şekilde gerçekleşti: Metreküp su birim fiyatları; Resmi kurumlarda: 2,50 liradan 5,00 liraya, Ticarethanelerde: 3,00 liradan 5,00 liraya, Şantiyelerde: 3,00 liradan 6,00 liraya, Fabrikalarda: 5,25 liradan 8,00 liraya çıkartıldı.

Konuyla ilgili olarak meclise bir açıklama yapan Başkan Cüneyt Yemenici, 11 yıldır su bedellerine zam yapılmamasına rağmen, çok gerekli olan zamlardan hane halkı tüketicilerini azade tutmanın sosyal belediye olmanın gerekliliği olduğunu ifade etti. Yemenici, Sarıyayla barajı bitinceye kadar zam yapılmayacağını da sözlerine eklerken, elektronik su sayaçlarına geçişi özendirmek için, sayaç kullanan tüketicilerin bir defalığına olmak koşuluyla, 50 metreküp suyu parasız kullanma imkanına sahip olacağının da altını çizdi.