Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürol Sarı, vatandaşın mağdur edilmediği bir çözüm üretmek gerektiğini söyledi.

Akçakoca Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürol Sarı, yolcu minibüslerinin Sapak mevkine taşınmasıyla ilgili olarak, vatandaşın mağduriyetine kulak verilmesi gerektiğini söyledi. Minibüslerin çarşı içinden geçmeleri gerektiğini söyleyen Sarı, yolcu minibüslerinin şehir içinde trafik yoğunluğu oluşturmayacak bir şekilde seyahat etmelerinin sağlanması gerektiği yönünde açıklama yaptı.

Değirmenağzı veya başka bir merkezden çıkış yapacak olan minibüsler için şehir içinde birkaç tane cep yapılarak, yolcuların buradan alınmasıyla trafik yoğunluğunun da ortadan kaldırılmasının mümkün olacağını belirten Sarı, Akçakoca’nın iyiliği ve vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için el ele vermek gerektiğinin de altını çizdi.

İlçeler arası yolcu minibüslerinin taşınmasıyla ilgili olarak açıklama yapan Akçakoca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nedim İşgören ise mevcut uygulamayla ilgili her gün onlarca şikayet aldıklarını söyledi.

Yolcu minibüslerinin Sapak’taki yeni terminale taşınmasının ardından, çok sayıda şikayet aldıklarını ve minibüsleri kullanan vatandaşların daha fazla para ve zamanlarının heba olduğunu kendilerine ilettiklerini söyleyen İşgören, bu uygulamadan vazgeçilerek, yolcuların şehir merkezinden alındığı bir seçeneğin hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Başkan İşgören, yolcu minibüslerinin Değirmenağzı mevkinden kalkış yaparak, şehir içinde birkaç noktadan zaman kaybetmeksizin yolcuları almasının en doğru yöntem olduğunu aktardı. Oda Başkanı Nedim İşgören, bu yol tercih edilirse, vatandaşın cebinden daha fazla paranın çıkmasının engelleneceği gibi, zamanlarının da heba olmasının önleneceğini söylerken, yapılan tercihlerin, araçlarıyla diğer ilçelere giden vatandaşlara göre değil, çocuklarıyla ve bavullarıyla yolculuk yapan mağdur vatandaşlara göre yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.