Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliği ile 13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanan“Amatör Spor Haftası” kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de eş zamanlı olarak amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunuldu.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında amatör spor kulüplerinin desteklenmesi amacıyla Düzce 18 Temmuz Spor Salonunda 74 spor kulübüne malzeme desteği yapıldı. Amatör Spor Kulüplerime malzeme yardımı törenine Gençlik Spor Bakanlığı temsilcisi Nevzat Özbek, Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, ASKF Düzce Şube Başkanı Erdoğan Bıyık, il müdürleri, amatör spor kulüpleri temsilcileri ve sporcular katıldı.

74 KULÜBE YARDIM

Malzeme dağıtım töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisi Nevzat Özbek, "Bakanlığımızca geleneksel olarak ekim ayı içerisinde Amatör Spor Haftası kapsamında faaliyetler düzenliyoruz. Bu faaliyetlerle halkımın spor aktivitelerine özendirmeye hedefliyoruz. Halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularının halka tanıtıldığı etkinlikte, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması için çalışıyoruz. Bugün de amatör spor kulüplerimize spor malzemeleri dağıtılması için Düzce iline 74 kulübe malzeme dağıtılacak" diye konuştu.

KULÜPLERE DESTEK ÇAĞRISI

Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı ise; "Amatör spor haftasında sizlerle olmaktan dolayı mutluyum. Gençler arasındaki dayanışmanın artmasında, kötü alışkanlıkların azalmasında büyük etken olacak olan sporun yapılması büyük önem taşımaktadır. Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımız sayesinde bin 500’e yakın spor malzemesi dağıtılacaktır. Bakanlığımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Sağlıklı bir toplum olmamızı da sağlayacak olan kulüplerimizi desteklemenizi istiyorum" ifadelerinde bulundu.

“GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZDİR”

Amatör Spor kulüplerine malzeme dağıtımında konuşan ASKF Düzce Şube Başkanı Erdoğan Bıyık ise ASKF olarak gençlerin topluma yararlı insanlar olarak yetişebilmesi için katkı sağlamaya gayret gösterdiklerini belirterek, "Amatör spor haftası, bizim için, sporun içinde olmayanları sporun içine çekebilmek daha ahlaklı vücudu ve zihni dinç, gençler yetiştirebilmek için iyi değerlendirilmesi gereken bir önsöz haftasıdır. Biz duygusunu genişleterek takım ruhunu yansıtır. Milli ve manevi amaçları taşıyarak küçüklerini seven, koruyan, büyüklerine saygılı, düzenli ve disiplinli olur. Gençler bizim geleceğimizdir. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, temiz, ahlaklı bir nesil yetiştirmek istiyorsak spora ve dolayısıyla gençlere devamlı yatırım yapmak zorundayız. Bizde Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak, binlerce sporcu çocuğumuzu, gençlerimizi topluma yararlı insanlar olarak yetişebilmesi için katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken bizlerin, sporun ve sporcunun her zaman yanında olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Folklor gösterisinin ardından 74 amatör spor kulübüne, 1 eşofman, 1 tişört, 1 şort, 1 yağmurluk ve 1 çantadan oluşan 20 adet paket protokol tarafından dağıtıldı.