Düzce Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan 22 milyon lira tutarındaki Efteni Doğal Yaşam Parkı Projesi için hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Düzce “Efteni Doğal Yaşam Parkı Projesi“ için çalışmalar devam ederken, Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Milletvekilleri İbrahim Kormaz ve Fevai Arslan, Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık’ı makamında ziyaret ederek yapılması planlanan projeyle ilgili görüşme yaptılar.

Gölyaka Efteni Gölü çevresinde bulunan 150 hektar eski fidanlık arazisinin tabiat parkı haline getirmeyi hedefleyen yaklaşık 22 Milyonluk "Tabiat Parkı " projesi için daha önce yapılan ilk görüşmenin ardından yapılan ikinci görüşmede proje detayları ile finansman temininin müzakere edildiği öğrenildi.

150 HEKTAR ALANA KURULACAK

Bilindiği gibi, Düzce Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar sonucu 150 hektar alana kurulması planlanan Efteni Doğal Yaşam Parkı Projesi için ön hazırlıklar tamamlanmış, kurumların taslak proje hazırlanarak yatırım maliyetleri çıkarılmıştı. Uzmanlar böylesine kapsamlı bir projenin Düzce’ye kazandırılması halinde Düzce turizminin atağa geçeği müjdesini vermişlerdi.

PROJEDE YOK YOK

En ince detayların düşünülerek 150 hektar alan için hazırlanan projede, Doğal Yaşam Okulu, Dev kuş kafesi, Tavşan, sincap ve karaca sahaları, 10 kilometrelik su kanallarında kano ve kayıkla gezintinin yanı sıra, olta balıkçılığına uygun mekânlar ve birçok ayrıntı yer alıyor.