Düzce Ensar Vakfı’nın öncülük ettiği, Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Yeşilay ve Gençlikspor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Asım’ın Neslinden İmam Hatip Nesline" konulu panel yoğun ilgi gördü.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen panel duygu dolu anlara sahne oldu.

Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayalindeki neslin Asım’ın nesli olduğunu ifade ederek, "Bugün imam Hatipli gençlerin daha başarılı olması gerekmektedir. Asımın nesli İmam Hatiplerdir. Geleceğe güvenle bakmak istiyorsak bilgili, birikimli ve imanlı bireyler olarak topluma hizmet vermek için çok çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Emekli Milli Eğitim Müdürü Yüksel Yılmazer ise İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten’in kendi hocası olduğunu ve Ökten’in hayatını İmam Hatiplerin gelişmesine adadığını ifade ederek, "Celal Hoca hayatının her anını öğrencilerine adamış bir insandır. O İmam Hatip okullarını ayakta tutabilmek ve güçlü okullar haline gelmesi için hayatını adamış bir insandır. Bugün İmam Hatiplerin başarısı Celal Hoca’nın verdiği mücadele ve emeğin sonucudur" diye konuştu.

Yılmazer, Türkiye’de bir devrin adama olarak nitelediği İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten’in hayatını kaleme alan Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz’ın Türkiye tarihine bir ışık tuttuğunu söyledi.