Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, paraya ihtiyaç olduğunu belirterek "İmkanlar kısıtlı ihtiyaçlar ise sınırsız" dedi.

Muhtarlar, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i ağırladılar. Tüm Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Muammer Ceylan “Belediye başkanımız bu güne kadar bizi aralıklarla davet etti. Bizde bir değişiklik yapalım başkanımızı ağırlayalım istedik. Katıldığı için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanın en yakın çalışma arkadaşlarının muhtarlar olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Muhtarlarla iyi bir senkronizasyon oluşturamazsanız, iyi bir arkadaşlık ortamı oluşturamayan belediye başkanının yada belediye yönetiminin başarılı olma şansı çok zayıftır. Bizlerde muhtarlarımızla iyi bir çalışma ortamı oluşması noktasında ciddi gayret gösteriyoruz. Ben kendi çalışma arkadaşlarıma başta başkan yardımcılarım olmak üzere müdürlerime hepsine öncelikle mahallelerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili muhtarlarımızın bilgisini alacaksınız onların gösterdiği doğrultuda hizmetleri yürüteceksiniz. Sonuç itibariyle bizler nasıl seçilmiş insanlarsak. Muhtarlarımızda seçilmiş insanlardır. Onlarda bir şekilde hizmet etmek ve ettiği hizmetler karşısında halka dönem sonunda hesap verecektir. Dolayısıyla biz bu bilinç içinde muhtarlarımızın mahallesi ile alakalı konularda ilgili olması notasında belediye tarafından oluşturmaya çalışıyoruz. Tabi ki şunu söylemek lazım imkanlarımız çok kısıtlı. İhtiyaçlarımızın sınırsız. Bütün bu imkansızlıklara rağmen ihtiyaçların tamamını bir seferde yada birkaç ay içerisinde çözmek taktir edersiniz ki mümkün değil. Ama az olan imkanlarımızı doğru yerde kullanmak ciddi bir şekilde boşa harcamamak ve en az imkanla dahi maksimum oranda hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Bizlere yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımızdan memnunuz. Hiçbir muhtarımızla sorun yaşamadık” dedi.

“KALİTELİ HİZMET ÜRETMEK DURUMUNDAYIZ”

Muhtarlarla gezilerin devam edeceğini işaret eden Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Sizlerle geçenlerde bir Karadeniz gezisi yaptık. Gezinin devamını da gerçekleştireceğiz. Yine her zaman söylediğim bir şey var. Beraber iş yapabilmenin evvelki şartı iyi dost olabilmekten arkadaş olabilmekten beraber gezmekten, bir şeyleri paylaşmaktan geçer. Muhtarlarımız ile biz arkadaş ve dost olabilirsek daha güzel işler üretebiliriz. Kaliteli hizmet üretmek durumundayız. Geri dönüp baktığımızda içimize sinecek işler ürütmeliyiz. Bu iş kolay bir iş değil. Bütün yaptığımız projelerde öncelikle yapmak istediğimiz kalite. Kaliteyi esas alıyoruz. Yaptığımız eserler gelecek nesillere kalsın istiyoruz” diye konuştu.

“DÜZCELİ BİZDEN HİZMET BEKLİYOR”

Başkan Mehmet Keleş şehirlerin doğru dizayn edilmesi gerektiğini belirterek “Düzce’de özellikle istiyoruz ki depremden sonra ortaya çıkan yapılaşmada bir birlik ve beraberlik olsun. Bir şehir kimliği ortaya çıksın. Sizlerde katıldınız biliyorsunuz. Şehir kimliği çalıştayı yaptık. Bazı şeyleri artık planlayıp önceden hesap etmeliyiz. Bu yapılabilecek bir şey. Bunun için donanıma sahibiz. Artık bazı şeyleri yanlış eksik yapmak bize yakışmaz. Mehmet Keleş olarak benim hiçbir konuda aciziyet göstermek gibi bir lüksümüz yok. Şehirleri doğru dizayn etmeyi öğrenmeliyiz. Hizmet muhtardan başlar. Halka en yakın kişi muhtardır. Dolayısıyla sizler bu yetkinizi kullanırken bir işi yaparken çok kez düşünün danışın. Bizde öyle yapıyoruz. Beraber olmaktan kaçmayalım. Düzceli bizden hizmet bekliyor. Biz hiçbir şekilde 1 dakikamızı bile ziyan etmeden bu memleketi imar etmek için gayret gösteriyoruz. Sizlerde bizlere katılın birlikte yapalım. Olması için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. İmkanlarımız kısıtlı ama hiçbir şeyi gerçekleştirmemiz imkansız değil. Bu şehrin bizden beklediği hizmetleri gerçekleştirme ihtimali var. Bu sadece bizim çalışkanlığımıza işi takip etme becerimize, acarlığımıza, iş koparma yeteneğimize ve karşılıklı anlayış içinde çalışma ortamına ihtiyacımız var. Benim kapım her zaman size açık. Sizler hizmet için varsınız” şeklinde konuştu.

“PARAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Başkan Mehmet Keleş, düzeltilmesi gereken bir belediye bütçesi olduğunu belirterek “Yani paraya ihtiyacımız var. Bize iki aydan beri gelen parayı söyleyeyim size. Bir önceki ay 800 bin lira geldi. Bu ayda 1 milyon lira geldi. Ama bizim 3,5 milyon lira personel giderimiz var. Toplamda 45 milyonu piyasa borcu olmak üzere 178 milyon lira borcumuz vardı. Bunu birini suçlamak için söylemiyorum. Belediyelerin tamamı borçludur. Ama Düzce Belediyesinin borcu biraz daha fazla. Bu borcu ödemek durumundayız. Devlete olan borcu yapılandırdık, ödüyoruz. Öncelikle Düzce Belediyesini faiz ödemekten kurtardık. Şu anda Düzce Belediyesi faiz ödemiyor. Ana paraları ödüyoruz. Piyasa borcu olan 45 milyon lirayı 23 milyon liraya çektik. Düzce Belediyesinin gelirini iki ya da üç kat katladık. Ve inşallah bu ay itibariyle kesintiler da ortadan kalkıyor buna yaz aylarınıda dahil ederseniz 9 ay kesinti olmayacak. Bu şu demek; kesinti olmazsa şayet ki bizim tahakkuk edenimiz 5 milyon lira civarında kasamıza geren 800 bin liraydı. Bu şu demek ortalama 5 milyondan 9 ay kesinti almazsalar 45 milyon lira yapar. Düzce için bu para 5 yıllık süre içerisindeki toplam yatırım miktarıdır. 45 milyon lira yatırıma dönüştüğünde Düzce Belediyesi çok büyük işler yapmış olur. İnşallah yapacağız” dedi.

Başkan Mehmet Keleş, katı atık depolama tesisinin bittiğini, kültür merkezinin bitmek üzere olduğunu otogar inşaatının ise hızla devam ettiğini söyledi.

Başkan Keleş’in açıklamalarının ardından muhtarlar taleplerini ve sorularını iletti. Keleş ve kurmayları sorulan sorulara tek tek cevap verdi.