Düzce’nin hayırsever işadamlarından Hamit Şerifoğlu’nun adı, belediye meclisi tarafından Kervan Köprülü kavşağına verildi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, düzenlenen törenle Hamit Şerifoğlu’na plaket verdi. Şerifoğlu, Düzce’nin giriş çıkışlarının şehrin simgesi olması nedeniyle önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim ve sosyal alanda Düzce’ye hizmetleri geçen İşadamı Hamit Şerifoğlu, geçtiğimiz yıllarda Kervan Köprülü kavşağında düzenleme yaptırarak Düzce’ye hediye etmişti.

Düzce Belediye Meclisi, ekim ayı ilk birleşiminde Kervan Köprülü Kavşağına Hamit Şerifoğlu’nun adının verilmesini oy birliği ile kabul etmişti. Bu kararın ardından bugün mecliste düzenlenen törenle, Şerifoğlu’na meclis kararının yer aldığı tutanak ve plaket hediye edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Hamit Şerifoğlu’na ve meclis üyelerine teşekkür ederek bunun çok güzel ve anlamlı bir karar olduğunu vurguladı.

Keleş, “Bugün burada çok değerli bir olayı nihayete erdirmek için bulunuyoruz. Bir önceki meclis toplantımızda meclisimiz, Kervan Köprüsü kavşağına Hamit Şerifoğlu ismini verdi. Bu çok güzel bir karardır. Teşekkür ediyorum tebrik ediyorum. Şerifoğlu ailesi Düzce’nin yüz akı bir aile. Kervan Kavşağını Düzce’ye hediye ettiler. Düzce’ye hizmet etme noktasında Hamit Amcanın başarısıdır” dedi.

Kervan kavşağının yıllardır atıl durumda olmasının kendisini üzmesi nedeni ile kavşağın düzenlenmesini üzerine aldığını söyleyen Hamit Şerifoğlu ise, şehrin simgesi olan Düzce’nin giriş ve çıkışlarının atıl olmaması gerektiğini belirtti.

Şerifoğlu, “Bir şehrin simgesidir giriş çıkış. Bir şehrin bana göre maskotudur. Yılladır atıl kalan o bölge beni her geçerken rahatsız ediyordu. Yüz karası gibi bir şey geliyordu bana. Hem okulu hem kavşağı bitirinceye kadar Cenabı Allah beni yaşatır diye dua etim. Düzce’de önemli bir sanayileşme var. Son yıllarda turizmde gelişme var. Peki Düzce’nin girişini atıl mı bırakmamız gerekiyor. Ben burayı yaparken hem şehre hizmeti hem de başkalarına teşvik olsun diye düşündüm” şeklinde konuştu.