Bolu Dağı 2014-2015 Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı Bolu Dağı Polisevi’nde yapıldı. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ve Düzce Valisi Ali İhsan Su başkanlığında yapılan toplantıda iki ilin kış boyunca koordineli bir şekilde çalışması ve otoyol Bolu Dağı geçişi, Bolu Dağı tüneli ile D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinin kapanmaması için alınacak tedbirler görüşüldü.

Bolu Dağı Polis Evinde düzenlenen toplantıya Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Düzce Valisi Ali İhsan Su ile Bolu ve Düzce Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, Karayolları ile diğer kurumların yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, kışın trafik akışının sağlıklı yürümesi için alınacak tedbirlerle ilgili bir araya geldiklerini söyledi.

“Bolu ve Düzce, Türkiye’nin ulaşım itibarıyla ana damarları üzerinde konuşlanmış” diyen Vali Zahteroğulları, “Hem D-100 hem de TEM otoyolu illerimizden geçiyor. Özelikle kış aylarında vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek, güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak, bu illerde bulunan kurum ve kuruluşların, dolayısıyla bizlerin görevi. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bugün burada alınacak tedbirleri, risk taşıyan alanların ve mekanların nereler olduğunun tespit edilmesi ve buralarla ilgili neler yapılması gerektiği değerlendirilecek. Bu toplantıda tedbirlerimizi sıralayacağız. Her kuruma düşen görevler yeniden tanımlanacak. İnşallah kış aylarını kazasız, belasız atlatmayı ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Zahteroğulları, kış lastiği takma zorunluluğu bulunan araçların trafik ekiplerince düzenli kontrol edileceğini vurgulayarak, “Sırf bunun için merkez oluşturmaya gerek yok. Zaten bizim hem TEM otoyolunda hem de D-100 karayolunda trafik ve karayolları ekiplerimizin düzenli kontrolleri var. Bu kontrollerde bu zorunluluğun yerine getirilip getirilmediğine de mutlaka bakılacak. Bu şartı yerine getirmeyen araçlara gerekli işlemleri uygulayacaklar” ifadesini kullandı.

Düzce Valisi Ali İhsan Su da Bolu ve Düzce’nin Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarında bulunan iller olduğunu belirterek, “İllerimiz, D-100 ve TEM otoyolunun geçtiği iller. Kış sezonu malum başladı. Bununla ilgili aldığımız ve alacağımız tedbirleri koordine etmek üzere toplandık. Özellikle kış aylarında arkadaşlarımız yoğun çalışma içine giriyor" DEDİ.

Vali Su, "Hem TEM otoyolu hem D-100 karayolunun kışın kar ve buzlanması yanında diğer olumsuz etkenlere karşı açık tutulması hem de yolda olası mahsur kalmalara karşı alınacak tedbirleri burada yeniden gözden geçireceğiz" görüşünü paylaştı.

VATANDAŞLARDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN

Vali Su, vatandaşların da üzerine düşen görevler bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımızdan da özellikle trafik kurallarına uymalarını istirham ediyoruz. Bu yollarımız çok güzel, bu anlamda sürücülerimiz rehavete kapılabilir. Biz buradan vatandaşlarımızın, özelikle kış aylarının başladığı bugünlerde, lastiklerini kontrol ettirmelerini, araçlarında, takoz, çekme halatı ve benzeri ekipmanlar bulundurmalarını, hız limitlerine uymalarını, mutlaka emniyet kemeri takmalarını ve yorgun, uykusuz, alkollü asla trafiğe çıkmamalarını tekrar söylemek istiyorum çünkü trafik kazalarının önemli bir bölümü, bu tür dikkatsizliklerden meydana gelmektedir. O bakımdan vatandaşların bir kez daha trafik kurallarına uyma konusunda hassas davranmasını istiyoruz.”

Toplantının devamında ise Otoyol Bolu Dağı geçişi, Bolu Dağı tüneli ile D-100 karayolu Bolu Dağı geçişi için alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda alınan kararlar İl Emniyet Müdürlüğü’nce gereği yapılmak üzere ilgili kurumlara iletilecektir.