Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, insana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzur ve esenliğin sağlanabilmesinin, insan haklarına saygılı olmak, hak ve hürriyetlerin kullanılmasında karşılıklı saygı ve hoşgörüyü göstermekle mümkün olacağını bildirdi.

Ali Dilber, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına aldığını bildirdi.

İnsan haklarının, bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygar ülkelerin ortak paydası olduğunu kaydeden Başkan Dilber, “İnsanlara hür, eşit bireyler olarak insan onuruyla bağdaşan tarzda muamele etmek, insan hakları kavramının özüdür. İnsan hakları, çağdaş uygar toplumun temelidir. İnsana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzur ve esenliğin sağlanabilmesi, insan haklarına saygılı olmakla, hak ve hürriyetlerin kullanılmasında karşılıklı saygı ve hoşgörüyü göstermekle mümkün olacaktır” dedi.

Tüm insanlığın, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde belirtilen temel hak ve özgürlüklerden istifade edebildiği ve her alanda insan haklarının öncelikli olarak kabul gördüğü bir gelecek temennisiyle tüm vatandaşların Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutladı.