Düzce Belediyesi araç filosuna 2’si körüklü 5 otobüs daha takviye yapıyor. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş otobüslerin Düzce merkez ile üniversite ve Düzce Merkez 3. Bölge arasında no stop olarak kullanılacağını söyledi.

Düzce Belediye araç parkını her geçen gün genişletiyor. Vatandaşların ulaşımına katkı sağlayacak olan 2’si körüklü 5 otobüs İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğünden hediye olarak geldi.

Başkan Mehmet Keleş yeni gelen otobüslerin ulaşıma önemli katkı sağlayacağını belirterek direksiyona geçti ve kurmaylarla birlikte şantiye sahası içinde tur attı.

Başkan Keleş otobüslerle ilgili yaptığı açıklamada “Otobüs filomuza 3 tane daha otobüs ilave ettik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Araçları ful bakımlı hale getirerek 3 tane otobüs hediye ettiler. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde 2 tanede körüklü otobüs getireceğiz. Onları da getirdiğimizde Üniversite, Düzce merkez arasında ve Kalıcı Konutlar, Düzce Merkez arasında direk seferlere koyacağız bunları. Yani no stop seferler olacak. Üniversiteden çıkan çocuklar çarşı merkezine hiç durmadan 5 dakika gibi bir sürede inecekler, ya da üniversiteye 5 dakika da gidecekler. Aynı zamanda kalıcı konutlar 3 bölgedeki göbekten binen vatandaşlarımızda hiç durmadan Düzce merkeze no stop gelebilecekler. Aynı şekilde de geri dönebilecekler. Bu anlamda bir başlangıç olarak düşünülebilinir. Metrebüs sözümüz vardı biliyorsunuz. Belki bu körüklü otobüsler ilk anda bizim metrobüs yerini tutmaya bilir ama uygulama olarak düşünürseniz önemli bir hizmet verecek. Bununla ilgili Ulaştırma Müdürlüğü yeni bir hatta dizayn ediyor. Bir anlamda metrübüsü gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.

ENGELLİ RAMPASI VAR

Başkan Mehmet Keleş, otobüslerin engelliler için özellikli olduğunu belirterek “Otobüsümüzün özürlüler için yapılmış bir rampası var. Otobüs durağa yanaştığında eğer bir özürlü binecekse otobüs kendiliğinden sağa doğru inebiliyor. Sonra özürlü rampası var ota kapıda onu açtığımızda özürlülerimiz rahat bir şekilde otobüse binebilecekler. Böyle bir ekipmanda buna eklenmiş oldu” diye konuştu.