Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde yapılan programda 20 Kasım Çocuk Hakları Günü kutlandı.

Düzce’de bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen programda palyaço, hacivat ve karagöz gösterileri, yüz boyama, resim yapma etkinlikleri ile çocuklar keyifli anlar yaşadılar.

Düzce Aile ve Soysal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Komite Üyesi Melih Uğur, çocuk istismarının ve çocuk işçiliğinin önüne geçilmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, sokakta dilencilik yapan küçük yaştaki çocuklara para vermek yerine polise şikayet edilmesi gerektiğini ve verilen her kuruşun o çocukları biraz daha sokağa ittiğini vurguladı.

Uğur ”Çocuk hakları komitesinin Düzce’de daha da tanınmasını istiyoruz. Tüm dünyada insanların hızlıca kentleşme yaşaması bir takım sosyal sorunları da beraberinde getirmiştir. Çocuk istismarı, işçiliği, dilendiriciliği gibi sorunlarda bunların başında gelmektedir. Özellikle göç eden nüfusa iş gücü sağlanamaması çocuk işçiliğini tetiklemektedir. Her ne olursa olsun çocuk haklarının çiğnenmesi durumunda çocukların olumsuz yerlerde yaşamaları hem fiziksel hem de zihinsel sorunlara yol açmaktadır. Burada bizlere de büyük işler düşüyor. Sokakta dilencilik yapan çocuklara para vermek yerine zabıtaya ve polise haber vermeliyiz. Onlara verdiğimiz her kuruş o çocukları biraz daha sokağa ittiğini unutmayalım” dedi.