Düzce’de bir ilkokulda yapılan temsilci seçimleri geçek seçimleri aratmadı. Yapılan seçimlerde oy pusulalarından sandık kurullarına kadar tercih mührüne kadar her ayrıntının düşünüldüğü seçimler, milletvekilliği, yerel yönetimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini aratmadı.

Düzce’de Namık Kemal İlkokulunda temsilci seçimleri heyecanı yaşandı. 10 adayın yarıştığı seçimler için sandık kurullarından oy mührüne kadar her ayrıntı düşünülerek çocuklara da seçimlerin atmosferi yaşatıldı. İlk defa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılan fotoğraflı oy pusulalarında bu defa temsilci olabilmek için yarışan aday öğrencilerin fotoğrafları basıldı.oy verecek olan öğrenciler için ise listelerin yer aldığı sandık kurulları kuruldu. Oyunu kullanacak olan öğrenciler de sandık kurullarına gelerek isimlerini yazdırarak pusulaya basacakları evet mührünü yine sandık kurullarından aldılar. Sandık kurulunda mührü alan seçmen öğrenciler, oy kabininde seçecekleri adayın fotoğrafının altında bulunan daire içine evet mührünü basarak tercihlerini yaptılar. 400 Öğrencinin eğitim gördüğü okulda yaşanan seçim heyecanı ile ilgili bilgiler veren okul müdür yardımcısı Selma Akın; “Okulumuzda temsilci seçimleri heyecanı yaşandı. Bir aydır temsilcilik için aday olan öğrenciler propaganda çalışmalarını yaparak arkadaşlarını vaadleriyle ikna etmeye çalıştılar, oy istediler. Seçimleri böyle gerçeğe yakın yapma nedenimiz işse öğrencilerimize en tabi hakları olan oy kullanma tecrübesi kazandırmak ve demokratik kurallar içersinde nasıl oy kullanacaklarını öğretmekti. Yapılan seçimlerde de yaşanan ortam ile bunu başardık” dedi.

Temsilci olmak için arkadaşlarının oylarına talip olan aday öğrenciler ise; bir aylık bir propaganda dönemi geçirdiklerini dile getirterek seçim çalışmalarının başarılı geçtiğini ifade ettiler.