Doğal ortamı Oryantiring için çok uygun olan Düzce hedef belirledi. Türkiye Oryantiring Fedeasyon Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu Düzce’ye yaptığı ziyarette yapılan görüşmeler ve incelemeler hakkında açıklama yaptı. “Düzce Oryantiring için çok güzel bir alan, önümüzdeki yıllarda Oryantiring Milli Takımlarımız kamplarını Düzce’de yapacak” dedi.

Görüşmelerde Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve Düzce Belediye Spor kulübü Başkanı Hatun Albayrak bulundu.

Federasyonun Düzce’yi tercih etmesinden dolayı memnuniyetini ifade eden Vali Su Düzce’de oryantiring faaliyetlerini hemen başlatacaklarını söyledi. Düzce’deki Spor Kulüplerinde Oryantiring branşının açılması için gereken desteği vereceklerini söyledi.

Düzce’nin doğal ortamının Oryantiring için uygun olduğunu belirten Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, “Oryantiring Milli Takımlarımız için gerekli ortam ve şartların hazırlanacağının müjdesini verdi. Proje aşamasında olan kayak merkezinin tamamlanmasıyla birlikte Uluslararası organizasyonlara talip olacaklarını belirtti”.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurul Başkanı Metin Değirmenci, “Düzce önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak potansiyele sahip” dedi.

29-30 Kasım 2014’de Burdur Bucak’ta yapılan Oryantiring 1.kademe yarışına 1200 sporcu ve ailenin katıldığını belirten Çolakoğlu, Oryantiringe katılımın giderek arttığını belirtti. 20-21 Aralık 2014’de Mersin Anamur’da yapılacak olan 2. Kademe yarışmasına katılımın daha fazla olabileceğini söyledi.

2015 yılında ülkemizde düzenlenecek olan Dünya Liseler arası Oryantiring şampiyonasına ev sahipliği için hazırlıkların yapıldığını ve 800 sporcunun ülkemize geleceğini ifade etti.

Doğada yön ve hedef bulma sporu olarak ifade edilen Oryantiring her yaş kategorisinin yapabileceği bir spor olarak ilgi odağı olmaya devam ediyor.