Düzce’nin el sanatlarında usta öğreticilerinden biri olan Özhan Abat, meslek yüksek okulunda öğrencilere kumaş ile origami sanatı konusunda seminer verdi. Düzce’de el sanatları konusunda yetkililerin duyarsız olduğunu vurgulayan Abat, yurt dışından teklifler gelmesine rağmen ilgisizlik ve ekonomik zorluklar yüzünden gidemediklerini belirtti.

Düzce’de el sanatları denilince akla gelen Özhan Abat, verdiği kurslar ve seminerlerle üretmeye devam ediyor. Düzce Meslek Yüksekokulu idarecilerinin isteği doğrultusunda öğrencilere kumaş ile origami sanatı hakkında seminer veren Abat,öğrencilerin seminere büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Abat, “Uzun süredir Düzce Meslek Yüksekokulu tekstil bölümü öğretmenleri ve öğrencileri süsleme sanatıyla ilgili yardımcı olmamı istediler. Geçen yıl zamansızlıktan isteklerini yerine getiremedim ama bu kez kıramadım. Bugün, 2 saat süren bir seminer gerçekleştirdik. Öğrenciler çok istekliydi ve çok güzel zaman geçirdiklerini söylediler. Bu sanat dalı zaten bir pazıl gibidir. Sürekli yapmak istersiniz. Öğrenciler tekrar gitmemizi onlarla çalışma yapmamızı istediler” dedi.

El sanatlarında Düzce’yi tanıtmak için mücadele ettiğini söyleyen Abat, yöneticilere de serzenişte bulundu. Abat, el sanatlarına ilgi gösterilmediğini ve önemsenmediğini vurguladı.

Abat, “Düzce’nin sesi daha çok duyulsun diye uğraşıyorum. İğne ile kuyu kazıyoruz aslında. Yeterli ilgiyi gördüğümüzü sanmıyorum. Birçok yere çağrılıyoruz ama ekonomik zorluklardan gidemiyoruz. Macaristan’dan çağırıldık, gidemiyoruz. Bana göre çok önemsenmiyor. Ama ben Düzce’yi tanıtmaktan vazgeçmeyeceğim. Yetkililerin işi çok herhalde duymuyorlar beni. Düzce’nin dışında birçok ilde büyük ilgi var. Ben 11 yıldır istiyorum ama benim istememle olmuyor. Ben sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim, duyan duyar duymayanlar için yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu.