Ayakta oynanan satranç oyunu olarak bilinen eskrim sporu kursu Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açıldı. Kısa bir süre olmasına karşın Düzce için yeni olan Eskrim sporuna başvurular her geçen gün artıyor.

Düzce’de ilk defa açılan eskrim kursuna 15 gün içinde yoğun talep geldi. Olimpiyat sporlarından biri olan eskrimde özellikle sporcuların el, ayak ve göz koordinasyonları üst düzeye çıkarken bir sonraki hamleyi düşünerek hareket etmeleri de zeka düzeyinin gelişmesine yardımcı oluyor. Sporcularla yakından ilgilenerek eskrim sporunun temel teknik ve bilgilerini öğreten ve eskrim sporu hakkında bilgi veren Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Eskrim Antrenörü Oktay Ergin, "Eskrim yapısındaki geniş tekniği, inceliği ve adalelerin yerine göre düzenin sağlanması bakımından da bir sanat olarak anılmaktadır. Zihinsel açıdan, strateji geliştirmeye ve taktik uygulamalara yönelik yararlar sağlar. Zihinsel bir oyunun bütün koşullarını taşır. Çok süratli biçimde, birkaç hamle sonrası için karar vermek zorunda olduğunuzdan ayaklı santranca benzetilir. Kısa maç süresi içerisinde rakibinizi değerlendirmenizi ve stilinizi ona uyarlamanız gerekecektir. Keskin analitik zeka yanında, karar mekanizması ve saldırıya geçme cesareti gerektirir. Zamanında çabuk karar verme, dikkat, denge, sürat, dayanma gücü gibi kişisel refleks ve yeteneklerin gelişmesine katkı sağlar. Ayrıca eskrim hareket halinde iken hızlı karar verme, hareket ve yön değiştirme imkânını vermekte olduğundan denge ve refleksi en geniş ölçüde gelişmesine katkı sağlar.

"ŞAMPİYONALARA KATILACAĞIZ"

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tribün altı spor salonunda 30 öğrenci ile çalışmalara başlayan eskrim antrenörü Oktay Ergin, "Amacımız eskrimi tanıtmak, malzemeleri hakkında bilgi vermek aynı zamanda öğrencilerimizin el ayak koordinasyonunu, dikkatlerini ve konsantrasyonlarını geliştirmektir. Alt yapımızı kurduktan sonra hedefleri olan eskrimciler yetiştireceğiz. Bu amaçla 2015 yılındaki tüm turnuva ve şampiyonalara katılacağız. 8 yaş üzerindeki herkesi bu sporu yapmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Haftanın her günü çalışmalarını yapan eskrim sporunda antrenör Oktay Ergin, okulları da gezerek yetenekli ve hevesli çocukları eskrim sporunu yapmaya davet ediyor.