Düzce Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ki meslek elemanlarına yönelik Danışmanlık Uygulama esasları ve Çocuk Koruma Kanunu konulu bilgilendirme ve farkındalık oluşturma toplantısı düzenlendi.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ki meslek elemanlarına yönelik Danışmanlık Uygulama esasları ve Çocuk Koruma Kanunu konulu bilgilendirme ve farkındalık oluşturma toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Zeki Yıldırım “5395 sayılı Çocuk Kanunu’nun daha iyi anlaşılması ve anlaşıldıktan sonra yapılması gerekenler ile ilgili sosyal anlamda çalışan arkadaşların, psikolog arkadaşların bilgilerini ve tecrübelerini ileterek çalışmalarımızla da taçlandırmak istiyoruz. Son zamanlarda aile parçalanmaları, çocukları davranış şekilleri, suça sürükleme olayları veya son zamanlarda en çok dikkat çekilen uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddelerden çocukları korumak amacıyla, kanunun nasıl uygulanacağı bunu yaparken karşılaşılan zorlukları ve bu zorlukları nasıl aşılması gerektiği gibi konular konuşulacak. Bu çalışmalar gerek emniyet, gerek jandarma ekipleri, gerek savcılık, Aile Sosyal Politikalar Müdürlükleriyle nasıl paylaşılacağı bu konuda da bir farkındalık oluşturmak amacımızdır. Bunun içinde çalışarak pozitif sonuçlar almayı hedefliyoruz” dedi.

Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Psikologlarından Zeynep Elçelik ve Emel Ayşe Üvez’in gerçekleştirdiği sunuma 70 sosyal psikolog katılım sağladı.