Çeşitli meslek dallarında faaliyet gösteren bir gurup Düzceli genç Genç Eller Derneği çatısı altında bir araya gelme kararı aldı. Kuruluş manifestosunda Hz. Mevlana’nın “Kim olursan ol yine gel“ özdeyişine yer veren Gel-Der, ilk tanışma ve kurulum toplantısı gerçekleştirildi.

Dernek kuruluşlarını Hz. Mevlana’nın 741. Vuslat Yıl Dönümü’nün kutlandığı haftaya özellikle getirdiklerini söyleyen dernek kurucular kurulu üyesi Enes Bektaş, “Bize bu topraklarda 8 asırdır birliği, beraberliği, kardeşliği ve dostluğu öğütleyen Hz. Mevlana’nın istikameti bizim istikametimiz, bu nedenle içimizde farklı politik görüşlere mensup bir çok arkadaşımız var, ama bizim için esas olan Düzce’dir ve Düzce için bir taş koyacak her insana kapılarımız sonuna kadar açıktır“ dedi.

Düzce GGK Başkanı Cemal Aksan, Eski Gençlik Meclisi Başkanı Tolga İbrahimoğlu, Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi İlyas Temel Şafak, Emre Durmazoğlu, Nevzat Cingirt gibi birçok ismin destek verdiğini söyleyen Bektaş, AK Partili, CHP’li, MHP’li, Ülkücü, Alperen’i bir çok ismin bir araya geldiği ve Genç Eller kısa adıyla GEL-DER adı verilen dernek ilk tanışma toplantısını gerçekleştirdiğini söyledi.

50 GENÇ KATILDI

Tanışma ve kurulum toplantısına her partiye mensup gençler katıldı. Dernek hakkında yapılması ve yapılmak istenen konuların konuşulmasının ardından tanışılmaya geçilirken toplantıya yaklaşık 50 genç katıldı. Tanışmanın ardından üye formaları doldurulurken Derneğin resmiyete geçirilmesi ile ilgili olarak da kurucular kurulu belirlendi.