Düzce Basket Grubu sporcuları, basketbol antrenörü Fevzi Ak’ın organize ettiği programla Anadolu Efes-Fenerbahçe basketbol müsabakasını Abdi İpekçi Spor Salonunda izledi.

Düzceli minik basketbolcuların hayali gerçek oldu. Basketbol Antrenörü Fevzi Ak, Düzce Basket Grubu sporcularından oluşan 40 kişilik kafileyi Türkiye’nin en önemli iki basketbol takımının müsabakasına götürdü. Minik basketbolcular, Anadolu Efes- Fenerbahçe müsabakası öncesinde panorama 1453 ve Türk Evleri Müzesini de gezdi.

İlk defa Türkiye Basketbol Birinci Ligi müsabakasını tribünden izleyen 40 sporcunun mutlulukları gözlerinden okunurken gezi hakkında bilgi veren Fevzi Ak, “Düzce’de basketbol bilincini oturtmaya çalışıyoruz. Büyük takımların müsabakalarını da yakından takip ettirmek ve basketbolcuları birkaç metre yakından görmek çocuklarımıza büyük hırs ve azim yüklüyor. Aynı zamanda sporcularımızın ufukları genişliyor ve hayallerinin gerçek olabileceğini düşünüyorlar. Daha önce televizyondan gördükleri basketbolcuların tüm hareketlerini çıplak gözler görerek antrenmanlarda onlar gibi oynamaya çalışıyorlar. Bu da hem onlar hem de basketbol için büyük bir katkı oluyor” diye konuştu.