Akçakoca Hemşinlilerinin ağırlıklı olarak yaşadığı köylerden olan Hemşin Köyü, Karatavuk, Yenice ve Uğurlu köylerinin Hemşinlileri HEM-DER çatısı altında bir araya geldi.

Tulum eşliğinde horonlar çekilerek gerçekleşen açılış gününde, Akçakoca’nın Hemşinlileri olarak, aralarında birlik ve dayanışmayı yüksek tutmak, Hemşin kültürünü yaşatacak çeşitli kültürel ve folklorik çalışmaları gerçekleştirmek, bunların yanı sıra Türkiye’nin başka yerlerinde yaşayan Hemşinlilerle yeni bağlar oluşturarak çeşitli sanatsal ve kültürel organizasyonları yürütmek amacıyla kurulan derneğin ileride bir Vakıf haline dönüştürüleceği öğrenildi.

Akçakoca Orta çarşıda gerçekleştirilen açılış törenine Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, çeşitli kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Derneğin açılışından önce bir konuşma yapan Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Akçakoca’da yaşayan Hemşinli hemşehrilerinin daveti üzerine açılışa katıldığını söylerken, bir başka amaçlarının ise uzun vadede Hemşinliler Vakfı’nı kurmak olduğunu ifade etti. Nedim Cihan, konuşmasının devamında Hemşinlilerin vatanını seven, bayrağını seven bir toplum olduğunu ve bu hislerin tüm Hemşinlilerde sonsuza dek devam edeceğinin altını çizdi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca’da bir arada yaşamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kendisinin bir Laz belediye başkanı olarak, Hemşinliler Derneği’ne üye olmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Akçakoca Müftüsü Mehmet Taşçı’nın okuduğu duaların ardından Kaymakam Aykut Pekmez ve ilçe protokolü tarafından kurdele kesilirken, HEM-DER yöneticileri tarafından açılışa katılan tüm konuklara ızgara balık ikramı yapıldı.