Düzce Cezaevinde bulunan hükümlülerin kamu hizmetinde ücretsiz olarak görevlendirilmesi için Düzce Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzalandı. Düzce Valisi Ali İhsan Su, şuanda 196 hükümlünün kamu hizmetinde yer aldığını belirterek kamu kurumlarının talepleri doğrultusunda bu sayının artabileceğini ifade etti.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol törenine Başsavcı Akif Celalettin Şimşek ve Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan katıldı. Bu çalışma sayesinde hem kamu hizmetlerinin görüldüğünü hem de hükümlülerin sosyalleşme ihtiyacının giderildiğini ifade eden Vali Ali İhsan Su şöyle konuştu: “Hükümlülerin Kamu Hizmetinde çalışması için bir protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde hükümlüler hem kamu hizmetlerinde ücretsiz olarak çalışacaklar hem de sosyalleşme ihtiyacının gidermiş olacaklar.”

Şuanda 196 hükümlünün kamu hizmetinde olduğunu kaydeden Su “Geçen yıl 223 hükümlü kamu hizmetlerinde görev yaptı. Şuanda 196 hükümlü kamu hizmetlerinde çalışıyor. Kamu kurumları ihtiyaç duydukları takdirde Başsavcılık ile irtibata geçiyorlar. Başsavcılık şartları uygun oyan hükümlüleri bu görevlere yönlendiriyor” dedi.

2014 yılında kurumlara göre çalışan hükümlü sayısı şöyle aktarıldı: İl Müftülüğü 93, Muhtarlıklar 49, Denetimli Serbestlik 28, Belediye 16, Adliye 12, Okul 7, Kütüphane 6, Valilik 5, Dernek 3, Kaymakamlık 2, Emniyet 1, İtfaiye 1, toplam 223

Halen kamuda görev yapan hükümlülerin sayısı ise şöyle: İl Müftülüğü 97, Muhtarlık 45, Belediye 13, Kütüphane 10, Milli Eğitim 12, Adliye 13, İl Sağlık Müdürlüğü 2, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2, Polis Karakolu 2, Toplam 196.