Düzce’nin Akçakoca ilçesinde inşa edilecek 16 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi için protokol imzalandı.

Hayırsever İşadamı Yiğit Sevil ve Sevil ailesinin Akçakoca’ya yapacağı ikinci eğitim yatırımı için Vali Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve Yiğit Sevil tarafından protokol imzalandı. İmza törenine yatırımın yapılması için katkı sağlayan İlçe Kaymakamı Aykut Pekmez’de katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman bu davranışın diğer hayırsever vatandaşlara da örnek olmasını dileyerek “İlimizde hayırseverlerin sayısı çok fazla değil. En son Hamdi Akın beyin okulunu açtık. Akçakoca’da da bir hayırseverimiz imam hatip okulu yapacak. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz ve desteklerinin devamını diliyoruz. Bu davranışın maddi durumu iyi olan diğer arkadaşlara da örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez ise 1 yıllık uğraşın sonunda eğitim yatırımının protokol aşamasına geldiğini kaydederek “Bu çalışma 1 yıllık uğraştan sonra protokol aşamasına geldi. Sevil ailesi ilçemizde daha önce yaptığı okullarla hayırseverliğini göstermiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum ve okulun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hayırsever İşadamı Yiğit Sevil imkanları dahilinde bu tür faaliyetlere devam edeceklerinin altını çizerek “Bize böyle bir şans verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu yardımları elimizden geldiği kadar arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Umarım bu okuldan vatana millete hayırlı evlatlar yetişir” şeklinde açıklama yaptı.

Vali Ali İhsan Su da çocukların geleceğe hazırlanması noktasında bu tür yatırımlara çok ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak “Eğitim bizim en çok üzerinde durduğumuz hususlardan biri. Yavrularımızın geleceğe hazırlanması ülkemizin de geleceğe taşınması açısından çok önemli. Onları çok güzel mekanlarda, kalitesi yüksek eğitim alanlarında eğitim görmeleri çok önemli. İlimizde bir çok eğitim yatırımları devam ediyor. Bunlar içerisinde kamu ağırlıklı olarak yatırımlar sürerken sağ olsunlar hayır sever vatandaşlarımızda imkanları ölçüsünde eğitime katkı sağlıyorlar. Sevil ailesi daha önceden de ilimizde eğitim yatırımları yapmış bir aile. Demek ki hayırseverlik faaliyetleri bağımlılık yapıyor. Daha önce 20 derslikli bir okul inşa ettirmişlerdi. Şimdi de Akçakoca ilçemizde 16 derslikli bir okul inşa ettiriyorlar. Yiğit beyin annesi Emine Sevil adına bir Anadolu imam Hatip Lisesi inşa edecekler. Ben güzel hizmetleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.